fbpx

Monte Marcella

welkom in het wielerwalhalla.

Bij Monte Marcella bevind je je in het hart van het Vlaamse wielerparadijs, een plek waar elke wielerliefhebber van droomt. Ons resort is perfect gelegen als startpunt voor onvergetelijke fietstochten. Binnen een uur trappen bereik je de top van de Kemmelberg, terwijl de legendarische hellingen van de Vlaamse Ardennen slechts op een steenworp afstand liggen.

Welkom in het wielerwalhalla Vlaanderen

Ervaar de klassiekers als een echte wielerprof!

Treed in de sporen van wielerlegendes door de meest iconische hellingen en banen van de beroemde Vlaamse wielerklassiekers zelf te ervaren. De Oude Kwaremont, Ouder Kruisberg, Koppenberg, Paterberg – deze namen roepen beelden op van heroïsche strijden en onvergetelijke momenten in de wielersport. En ze liggen allemaal binnen handbereik van ons resort.

FLANDERS

Oude Kwaremont

Drie keer: zoveel moeten renners de beroemde Oude Kwaremont beklimmen tijdens de Ronde van Vlaanderen. De Oude Kwaremont is met zijn 2200 meter de langste kasseiklim in Vlaanderen en overbrugt een hoogteverschil van 92 meter. Hoewel de gemiddelde stijging een “gemakkelijke” 4% is, ligt het maximale stijgingspercentage van 11,6% midden in de klim – herstellen over kasseien is geen kleinigheid.

FLANDERS

Paterberg

De Paterberg mag dan een relatief recente toevoeging zijn aan de Ronde van Vlaanderen, aangelegd in de jaren ’80 op landbouwgrond door een landeigenaar die jaloers was op de nabijheid van zijn vriend tot de Koppenberg elk jaar, maar deze klim heeft nu al een legendarische status bereikt. Met een maximaal stijgingspercentage van 20,33% en een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan 12%, is het een van de steilste beklimmingen in de regio. De afdaling naar de scherpe bocht naar rechts aan de voet van de klim vereist voorzichtigheid en eist meestal minstens één slachtoffer elk jaar tijdens de Ronde van Vlaanderen.

FLANDERS

Koppenberg

Beleef de spanning van de Ronde van Vlaanderen met een bezoek aan de ‘bult’ van Melden, beter bekend als de Koppenberg, een van de meest uitdagende en iconische beklimmingen in de wielerwereld. Deze legendarische heuvel, erkend als nationaal monument, vormt samen met meer dan 40 hectare prachtig omliggend platteland een adembenemende natuurlijke hotspot in de Vlaamse Ardennen. Elk jaar voegt de Koppenberg gegarandeerd suspense toe aan de Ronde, met zijn maximale stijgingspercentage van 20%, door ritten gesleten kasseien en een constant glad oppervlak. Ervaar de uitdaging waar zelfs de grootsten hebben moeten lopen, en ontdek waarom deze klim legendarisch is.

Ervaar de iconische races in Vlaanderen

Ervaar de legende van de Vlaamse wielerklassiekers zoals De Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Gelegen in het hart van de wielersport, biedt Monte Marcella de unieke kans om deze historische races van dichtbij te beleven of zelf de beroemde routes te verkennen. Of je nu als toeschouwer de opwinding van de koers wilt ervaren of zelf de kasseien en hellingen wilt trotseren, bij Monte Marcella start jouw onvergetelijke wieleravontuur.

De Ronde Van Vlaanderen

Gent-Wevelgem

Kuurne-Brussel-Kuurne

Omloop Het Nieuwsblad

Dwars door Vlaanderen

E3 Saxo Classic

Scheldeprijs

Brabantse Pijl

Brussels Cycling Classic

Ervaar de Belgische Gastronomie

Eet als een prof binnen of buiten het wielerseizoen!

Volg een sportdieet als een professionele wielrenner onder de expertise van onze voedingsdeskundige of verken de rijke smaken van België met klassiekers zoals Belgische frieten, Belgisch bier en Belgische chocolade. Je kunt ook genieten van culinaire hoogstandjes uit de meer dan 150 Michelin-sterrenrestaurants in de omgeving.

Ervaar de Belgische Cultuur

Dompel je onder in de Belgische cultuur!

Ontdek de rijke cultuur en geniet van de kunst van legendarische Belgische kunstenaars zoals Victor Horta.

Op korte afstand bevinden zich UNESCO-gecertificeerde wereldsteden zoals Antwerpen, Brussel, Ieper, Gent, Knokke en Kortrijk. Ontdek de rijke Belgische UNESCO-cultuur met een privégids die door ons wordt verzorgd!

Bij Monte Marcella bieden we je de unieke kans om het culturele erfgoed van België te ervaren, van historische steden tot meesterwerken van wereldberoemde kunstenaars, allemaal binnen handbereik.

Gemakkelijk bereikbaar

De perfecte uitvalbasis.

Monte Marcella is ideaal gelegen met snelle en gemakkelijke verbindingen naar grote steden in Europa, zoals Ieper (15 minuten), Brussel (1 uur), Antwerpen (1 uur), Parijs (2 uur) en Londen (4 uur). Ons resort is eenvoudig bereikbaar via zowel lucht- als landtransport. Daarnaast beschikt het resort ook over een speciaal ingerichte helikopterlandingsplaats en stellen we een carpool wagen ter beschikking.